- 1 pahar cu iaurt sau smantana (5 linguri)
- 2 buchetele de fidea (maruntita)
- 2 linguri cu unt
- 2 linguri cu faina (amidon de grau, porumb, orez sau cartof)
- 1 litru de apa (supa de pui sau 1 cub concentrat dizolvat)
- sare, menta uscata, boia si marar verde
Sfat de preparare
1. İntr-un vas adanc se toarna faina care se amesteca foarte bine cu iaurtul sau smantana pana ce dispar cocoloasele, apoi adaugam supa racita.
2. Asezam vasul pe plita la foc mediu, amestecand rar. Atunci cand incepe sa fiarba adaugam in supa obtinuta fideluta (maruntita in palme) si continuam fierberea pana ce se fierbe si aceasta.
3. İntr-o tigaie punem untul la topit, peste care adaugam boiaua si menta uscata, sosul astfel obtinut il turnam fierbinte peste supa de iaurt. Amestecam si luam vasul de pe plita, lasandu-l timp de 5-10 minute acoperit cu un capac. Se serveste calda cu marar tocat si putina menta uscata presarate deasupra.