- 1 jumatate de kg de broccoli
- 2 morcovi
- 1 ceapa
- 1 ardei rosu
- 2 catei de usturoi
- 2 pahare cu supa de pui (sau 1 cub de concentrat de supa de pui diluat)
- 1 pahar cu lapte pasteurizat
- 1 pahar cu smantana
- 2 linguri cu faina sau amidon de grau
- 2 linguri cu unt
- sare, piper macinat si menta uscata
Sfat de preparare
1. İntr-un vas adanc se topeste untul peste care adaugam ceapa si usturoiul tocate foarte marunt, pe rand ardeiul si morcovii taiati si ei la fel.
2. Dupa ce acestea s-au calit timp de 10 minute, turnam un pahar cu supa calduta si, cand incepe sa clocoteasca, adaugam broccoli (spalat si rupt in buchetele mici).
3. Adaugam si restul de supa lasand inca 10 minute tot continutul supei la fiert. İntr-un vas, peste cele 2 linguri cu faina sau amidon, adaugam 1 pahar cu apa calduta, treptat, amestecand cu o furculita pana devine o pasta fluida, fara cocoloase. Turnam peste supa aceasta compozitie si lasam la foc mic sa fiarba, amestecand incontinuu cu o lingura de lemn. Se adauga smantana si laptele, turnand treptat peste supa.
4. Continuam amestecatul in supa, lasand vasul pe plita la foc incet inca 5 minute, timp in care adaugam si sarea si celelalte condimente. Se serveste calda, presarand in farfurie putina menta uscata, zeama de la lamaie si, dupa dorinta, crutoane de paine.
Nota
Preparat pentru 4 persoane , timp de preparare 30 min.