- 250 gr de ciuperci feliate
- 1 ceapa alba medie
- 1 catel de usturoi
- 1 lingura cu faina alba
- 1 lingura cu unt gras (min. 80%)
-1 lingura cu ulei de floarea soarelui
-2 pahare cu lapte
-3 pahare cu apa
-1 lingurita cu sare
-1 jumatate de lingurita cu piper boabe pisat
Sfat de preparare
1. Nu lasati ciupercile sa se innegreasca. Taiati ciupercile in felii mici, iar ceapa si usturoiul tocati-le marunt.
2. İncingeti untul si uleiul de floarea soarelui intr-o oala, in care adaugati ceapa si usturoiul si caliti-le pana prind culoare. Dupa ce puneti si ciupercile lasati-le sa se caleasca pana isi lasa zeama.
3. Adaugati faina alba si continuati procesul de calire prin amestecare, pana cand aceasta prinde culoare si miros. Puneti si sarea si piperul pisat.
4. Turnati usor si laptele, timp in care, cu un tel, amestecati cu viteza, pentru ca faina sa se dizolve egal. Adaugati apa si lasati sa fiarba timp de 10 minute, amestecand periodic. Pentru un gust mai intens se recomanda patrunjel maruntit peste supa servita.