Domatesli Bulgur Pilavi (Pilav Din Bulgur Cu Rosii)
Ingrediente
- 3 rosii de marime medie
- 1 ceapa mare
- 2 catei usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- 1,5 lingura unt gras
- 1,5 pahar cu bulgur de pilav
- 1 lingura bulion
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita boia dulce
- 1 lingurita piper negru macinat
- 2,5 pahare cu apa
Sfat de preparare
1. Curatati si tocati marunt, cu cutitul, ceapa
2. Curatati usturoiul si trecetile prin rozatoare
3. Treceti rosiile prin rozatoare, sau tocatile foarte marunt cu cutitul
4. Topiti untul intr-un vas adanc si caliti ceapa cu usturoiul
5. Adaugati bulionul, amstecati un pic, si imediat varsati bulgurul pe care caliti-l bine, peste care varsati rosiile, sarea si piperul
6. Turnati apa si amestecati. Puneti capacul si lasati sa fiarba la foc mediu, cca 10-15 min, pana apa se retrage.
7. Luati capacul, si acoperiti vasul cu un prosop pentru ca acesta sa absoarba din aburi. Lasati sa se odihneasca timp de 20 min.